Man upphör inte att förundras

Jag är läsoman. Ett av de största nöjena jag har är att läsa tidningar och tidskrifter. Jag tänker inte berätta om vad som är mitt allra största nöje… Hur som helst, ibland när man läser notiser i tidningen så undrar man om det verkligen kan vara sant eller om det är ett försenat aprilskämt eller bara fake news. Ibland är helt enkelt verkligheten mer osannolik än fantasin. Jag tänkte ta två exempel på detta.

Det var en gång i tiden konsultföretaget PWC (tidigare Pricewaterhousecoopers) som lurade på Stockholms Län att använda sig av ett OPS-avtal vid bygget av Nya Karolinska Sjukhuset. PWC är specialister på att lura på OPS-avtal på myndigheter. Nu har ju till och med Moderaterna i Stockholms län under ledning av Irene Svenonius börjat erkänna att det hela nog var ett misstag. Hur som helst ska nu Landstinget uppdra åt ett konsultföretag att utreda om det går att bryta delar av kontraktet och vad det skulle kosta. Gissa vilka som fått det uppdraget? PWC! Hahahahahahahahaha!

Skånepepparkakor

Vet ni vad Messmör är? En produkt som väl främst är gångbar i de norra delarna av vårt land. Att min mamma regelbundet köper Messmör förklaras nog av att hon är född i Dalarna. Huvudsaklig producent av Messmör är Fjällbrynt AB som ligger i Östersund. Eller rättare sagt, än så länge! Produktionen av Messmör ska nämligen läggas ner i Östersund och flyttastill Handen utanför Stockholm. Håll med om att det är ett bevis på att sanningen överträffar dikten. Det är ungefär som om Thulins Skånepepparkakor från Simrishamn plötsligt skulle produceras i Örebro. Eller om Skånes ledande Spiddekagsbageri inte längre skulle ligga i Åstorp utan flytta till Luleå. Hahahahahahaha!

5 kommentarer

Under Läsoman

5 svar till “Man upphör inte att förundras

 1. Torbjörn

  Hej!
  Du skrev: ”Det är ungefär som om Thulins Skånepepparkakor från Simrishamn plötsligt skulle produceras i Örebro”.
  Tyvärr är verkligheten ännu värre!
  Varumärket har köpts av Continental Bakeries.
  De tillverkas numera i något odefinierat land i Europa.
  Och det är inte samma produkt längre.
  De kakor som säljs nu är mindre, ljusare, smakar mindre och är mjöliga.
  Gissar på att de köpt någon vanlig kaka av typ Lebkuchen eller liknande som är vanliga i många länder i Mellaneuropa.
  Jag har skickat ett mycket surt mail till reklamation@continentalbakeries.com för en månad sedan men de har inte svarat ännu.

 2. Där ser man så rätt man kan få fast man inte trodde det. Det får jag själv testa med en kontakt.

 3. Ingemat

  Köpte skånepepparkakor, åt och undrade ”vad är detta?” Något måste ha hänt med tillverkningen, dom här tänker jag inte köpa igen. Googlade för att finna en förklaring och hamnade här. Aha, det var inget misstag, trist men det var sista gången jag köpte skånepepparkakor.

  • Även om svaret gjorde dig besviken så hoppas jag inte att besöket på bloggen gjorde dig besviken. Det finns en annan grupp som via Google-sökningar nog blir besvikna där dom hamnar på Sven Tycker. Det är alla dom som söker efter nakenbilder på Carola! Det är ett antal varje vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s