Om brist på miljöintresse

» KD trampar i klaveret.

Att Kristdemokraterna under Ebba Busch inte har prioriterat miljöfrågor är ingen nyhet. Snarast är det ju så att en hel del kristdemokrater har utmärkt sig som miljövägrare som inte alls tror på den globala uppvärmningen och alla bekymren som är förknippade med alla utsläpp. Så då kanske det inte förvånar när Kristdemokraterna tycker att dieselpriset är för högt och ska sänkas.

Ta cykeln om du kan

Man motiverar det hela med att man vill skydda landsbygden trots att vi alla vet att statistiken visar att det är storstadsborna som kör mest bil, inte landsbygdsborna. På landsbygden kör man bara när man måste medan man i storstäderna kör runt bara för nöjet utan att det är nödvändigt verkar det som.

Nu vill alltså KD göra dieselpriset lägre. Det ska ske genom att göra dieseln mer miljöskadlig! Jo, det är sant. Den ska alltså bli billigare genom släppa ut mer farliga avgaser än idag. Tänk vad man är intelligenta på det kristdemokratiska kansliet. Börjar man få panik? För de som inte förstått så vill alltså KD sänka priset på dieseln genom att minska på kraven på inblandning av mindre miljöskadligt biobränsle.

Annars är det så att de höga bensin- och dieselpriserna har haft önskad effekt. Försäljningen av elbilar sätter nya rekord. Det bästa för miljön är ingen bil, men en elbil är bättre än en diesel- eller bensinbil. Kristdemokraterna kan dra en gammal filt över sig!

Läs:
Ebba Busch: Sänk dieselpriset med tre kronor. – Aftonbladet
KD vill sänka dieselpriset. – Sveriges Radio
Miljöbilsbonusen redan slut. – SVT

Lämna en kommentar

Under Global uppvärmning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s