Mer kommunpolitik

» Fast i en grannkommun.

Jag lovar att det ska bli kortare i dag än gårdagens ganska långa utläggning. Jag hoppas ni orkade med den?

Det var inte bara här i Åstorp det var kommunfullmäktigemöte i måndags. Även grannkommunen Ängelholm hade ett sådant möte. Och här blev det tydligen ett oväntat beslut på en fråga som blivit en följetong i Ängelholm.

Det handlar om det som idag kallas för ”Klippanvägens förlängning” men tidigare handlade om ”Pyttebron”. I korthet handlar det om att staden vill bygga en ny bilinfart till centrum. Denna ska riva en gammal järnvägsbro som idag är cykelbro och ersätta med en ny modern större bro och sedan dra en bilinfart genom ett centralt grönområde. För ett antal år sedan, 2011, hölls en folkomröstning i Ängelholm som handlade om att bevara den nästan 120 år gamla bron som sedan renoverades 2016. Folkomröstningen blev nämligen ett klart Ja till att bevara bron.

Pyttebron över Rönneå i Ängelholm

Men nu har alltså den styrande majoriteten aktualiserat frågan igen. En överenskommelse har skrivits under av alla partier i Ängelholms kommunfullmäktige, förutom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, om att bygga den nya bilinfarten och förstöra bron och grönområdet. På mötet ändrade dock det lokala Engelholmspartiet sig i frågan och röstade för att frågan skulle återremitteras för att få fram mer underlag. Ett yrkande som gick igenom eftersom Sverigedemokraterna var två man korta på mötet. Som vanligt kunde alltså Sverigedumokraterna i Ängelholm efter avhopp och uteslutningar inte fylla alla sina platser på sammanträdet. Hade alla SD:are varit där på mötet så hade inte återremissyrkandet gått igenom. Men eftersom man i sedvanlig ordning inte kunde fylla sina stolar fanns det inte tillräckligt många röster för att rösta ner en återremiss.

Helsingborgs Dagblads Csaba Bene Perlenberg undrar på ledarsidan: Vem litar på Engelholmspartiet? En fråga man kan ställa sig. Det här är en typ av partier som jag har lågt förtroende för, men dom har ändrat sig i frågan flera gånger. Själv blev jag övertygad om det vansinniga i projektet att leda in fler bilar i centrum när jag vid ett besök i Ängelholm tog en titt på bron och sedan ”råkade” gå igenom det grönområde som ska massakreras. Hur f-n tänker man? Men det vet vi ju att för borgerliga politiker finns inget viktigare än plåtlådor i form av bilar. Jag tycker Csaba Bene Perlenberg ska ställa sig frågan vem man överhuvudtaget kan lita på?

Tyvärr lär det inte stoppa slakten av området och bron eftersom frågan kommer upp igen och det finns en majoritet för dumheterna.

Läs:
Vem litar på Engelholmspartiet? – Helsingborgs Dagblad ledare

Lämna en kommentar

Under Ängelholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s