Kärnkraft på hjärnan

» Några frågor att ställa.

Jag tycker att partierna i den Brunblå sörjan har fått kärnkraft på hjärnan. Att bygga ny kärnkraft ska tydligen lösa alla problem. Samtidigt är det sossarnas fel att det lagts ner kärnkraft. Jag har nog också fått kärnkraft på hjärnan eftersom jag nästan dagligen reagerar på aningslösa debattinlägg, insändare och olika uttalanden från kärnkraftslobbyn. Jag tänkte ge några tips på frågor att ställa till kärnkraftsälskarna.

¤ 1.  Om vi ska satsa på en utbyggnad av svensk kärnkraft, ska vi då också satsa på uranbrytning i Sverige? Och ska vi själva anrika uranet? Eller vi ska öka importen av uran från Ryssland?

¤ 2.  Tycker ni att lösningen att gräva ner det radioaktiva avfallet till kommande civilisationer i 100.000 år är en bra lösning?

¤ 3.  Om ni tycker att det är en bra lösning, på vilket sätt ska vi tala om för kommande civilisationer att dom inte ska gräva där?

¤ 4.  Hur ska ni lösa eltillgången fram tills att ny kärnkraft kan vara tillgänglig. Jag såg en artikel idag om den franska kärnkraften som har stora problem. Kärnkraften är gammal och otillförlitlig. Pga detta och dålig tillgång till kylvatten står många aggregat stilla och Frankrike tvingas importera elström. Nya aggregat kan vara i drift tidigast 2035.

¤ 5.  Ska ni fortsätta med att motarbeta och stoppa utbyggnaden av vindkraft?

¤ 6.  När ska ni erkänna att den avveckling av viss del av kärnkraften som skett har gjorts i enlighet med den folkomröstning som genomförts i Sverige. När ska Kristdemokraterna medge att man vid den folkomröstningen förespråkade KD en avveckling av all kärnkraft inom 10 år.

¤ 7.  När ska ni erkänna att nedläggningen av kärnkraftverket i Barsebäck var ett logiskt beslut. Det var ett vansinnigt placerat kärnkraftverk inom synhåll från vårt grannlands huvudstad. Ett grannland som inte vill ha kärnkraft.

¤ 8.  När ska ni erkänna att de andra nedlagda aggregaten lagts ner av ägaren, inte av regeringen. Dom lönade sig helt enkelt inte!

¤ 9.  Hur många miljarder av skattebetalarnas pengar är ni villiga att satsa på att subventionera ny kärnkraft?

Be om svar!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s