Annie Lööf snackar strunt

Centerledaren Annie Lööf har hamnat i blåsväder i media. Men det handlar inte om hennes ekonomiska kunskaper som jag skrev om i går. Nä, det handlar om att hon i en intervju pratat på utan att tänka och i princip sagt att det vore OK att sälja vapen till Kina. Men egentligen har hon ganska rätt (fast hon har ju förstås tagit tillbaka det hela). Om man nu tycker att vi ska sälja vapen till diktaturen Saudiarabien (som Annie Lööf tycker, men inte Sven Tycker) så kan jag inte se var skillnaden ligger i att också sälja till diktaturen Kina? Grym människofientlig diktatur är dom båda. Jag kan däremot inte se att Kina skulle vara en värre diktatur. Har man nu synen att vi ska kunna sälja vapen till diktaturer (för det måsta man ju tycka om man tycker att försäljning till Saudiarabien är OK) eftersom detta ger jobb och att annars skulle någon annan göra det så är det väl ingen skillnad på Kina, Saudiarabien eller Nordkorea. Enda skillnaden är att Saudiarabien är allierad med Husbonden USA och det är inte Kina och Nordkorea. Och det är väl där skon klämmer, att Saudiarabien är en USA-vänlig diktatur – och dom är inte lika skrämmande. Fast hon lyder egentligen bara EU, som infört ett vapenembargo mot Kina – men inte mot Saudiarabien.

Expressen har granskat Calle Str… f’låt Bildts utlandsresor de senaste två åren. Och det är sannerligen en intressant läsning. Det syns helt klart var han har sina vänner. För det är dom han åker och hälsar på. En tredjedel av resorna har gått till Östeuropa. Han är tydligen där oftare än i våra nordiska grannländer. Afrika söder om Sahara är totalt ointressant. En gång sedan 2010. För att inte tala om Latinamerika dit har han aldrig rest under perioden. Och sedan är han hemma i Sverige någon gång då och då också. Och egentligen ska vi väl vara glada för alla resor till Östeuropa. Det är väl lågprisresor dit som gäller. så han sparar ju pengar. Man kan få flera resor till Moskva, Baku och Minsk för en enda resa till Rio de Janeiro. Bilden har jag förresten snott från bloggen Alliansfritt Sverige där Max Gustafsson tecknar ibland.

Och i Frankrike har det hållits en första valomgång i presidentvalet. Och som väntat går det inte så bra för högerns Nicolas Sarkozy som fick nöja sig med en andraplats efter Socialistpartiets Francois Hollande som verkar ha vunnit valet. Det blir nu en andra omgång mellan dessa två. Och opinionsundersökningarna är eniga om att Nicolas Sarkozy inte kommer att bli omvald. Ett litet steg framåt för Europa. Francois Hollande har bland annat lovat att omförhandla den Euro-överenskommelse som föreskriver att alla problem ska lösas genom nedskärningar.

I höstas skrev jag några gånger om moderatpolitikern Pontus Pålsson här i Åstorp (20 oktober 2011 och 23 november 2011 och dessutom är han nämnd 11 september 2010). Hans uppträdande gentemot personalen på Åstorps kommun blev till slut ett arbetsmiljöproblem sedan flera anställda hotat med att säga upp sig och flera sjukskrivit sig. Den utredning som man tvingades göra är nu klar läser jag i Helsingborgs Dagblad. Fast moderaterna är ju inte helt nöjda med utredningen. Och egentligen ska man se det som positivt. Partiets ledning ställer upp för sina ledamöter. Dom kastas inte bara ut med diskvattnet som man gör centralt (se Fredrik Reinfeldts behandling av Sofia Arkelsten). Hur som helst kan vi ju alla vara eniga om att skulden till Pontus Pålssons dåliga uppträdande måste bero på den svenska flumskolan som inte lärt honom den hyfs som kan krävas. Det har inte ens hjälpt att mamma är lärare (och dessutom moderat riksdagsledamot och faktiskt Moderaternas taleskvinna i skolfrågor). Margareta ”Meta” Pålsson är nog helt oskyldig.

1 kommentar

Under Åstorp, Bildt, Centern, EU, Euro, Frankrike, Kina, Lööf, Moderaterna, Vapenexport

Ett svar till “Annie Lööf snackar strunt

  1. Förvånad? Dubbelmoralen har en lång historia i vårt land – liksom politikers kappvändande. jag hade respekterat henne om hon stått upp för det hon sagt och avslöjat dubbelmoralen i stället..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s