Idrott

Förbjud proffsboxning: Så har då boxaren Frida Wallberg hållit presskonferens efter sin ödesdigra boxningsmatch som höll på att ta livet av henne. En presskonferens som egentligen skapar fler nya frågor än vad den besvarar frågor. Naturligtvis färgas mina åsikter av det faktum att jag är stark motståndare till boxning. Men man kan undra hur det är med den där ”ansvarsfulla” boxningen med hård kontroll av boxarnas hälsa? Frida hävdar att hon skallades i femte ronden och att hon efter detta var helt borta och inte minns något. Men, om hon nu var ”helt borta”, varför bröts inte matchen? Är det inte sådant som domare och egen tränare ska hålla ögonen på? Dessutom var det tydligen i fjärde ronden hon möjligen skallades! Vidare verkar det inte vara självklart att hon ska sluta med boxning. Hon vet inte själv. Jag trodde det var självklart att hon förbjöds boxas mer efter en sådan skada. Hur är det med den ”ansvarsfulla” boxningen? Vidare ifrågasätts det tydligen om hon inte var skadad redan innan matchen. Varför slutade hon med sparringträning tre veckor före matchen? Det är väl ungefär som om en löpare skulle sluta med löpträningen tre veckor före ett lopp och bara köra lite styrketräning sista veckorna. Nä, det finns allt för mycket frågor kvar. FÖRBJUD BOXNING! Det är inte en sport att försöka slå sin motståndare medvetslös. Gladiatorspel är redan avskaffade. Läs här och här och här.

Alkoholskatten går upp och ner: Röstboskapen inom Högerregeringen är osams om alkoholskatten. Vår Kristdemokratiska Folkhälsominister Maria Larsson vill höja alkoholskatten. Men Centerpartiets alkoholpolitiske talesperson Peter Åslin tycker tvärtom. Han vill sänka! Fast det är klart, han är liksom part målet med sina privata intressen inom alkoholindustrin. Drick mindre!

Krogmomsen: Och så läser vi om ännu en utvärdering av den sänkta krogmomsen. Dom nya jobben kan räknas på ena handens fingrar, men för krogägarna har det tydligen varit som manna från himmelen. Vinsterna inom krogbranschen har stigit rejält sedan momsen sänktes.

Om att plocka russinen ur kakan: I ett debattinlägg försöker företrädare för den allt mer kommersialiserade idrotten argumentera för att kommersiella aktiebolag som arrangerar idrottsjippon ska få sin polisbevakning subventionerad av skattebetalarna. Bland annat Jörgen Lindgren som är VD för Svenska hockeyligan AB och Johan Ahlborg som är VD för Djurgården fotboll AB kan inte förstå varför kommersiella Aktiebolag ska betala för sin samhällsservice utan menar att deras kommersiella verksamhet tydligen ska subventioneras av skattebetalarna precis som när det gäller ideella föreningar. Dom verkar inte ha förstått vad det innebär att ombilda sin verksamhet till aktiebolag. Då får man ta konsekvenserna av det hela. Man kan inte plocka russinen ur kakan. Kan dom inte få sina supportrar att uppföra sig så får dom betala för sig. I dag var det Djurgårdens supportrar som var ute och slogs tydligen. Det gladde mig att Djurgården (som blev lite styva i korken sedan man vunnit över HIF) i dag fick stryk av Brommapojkarna.

Lämna en kommentar

Under Alkohol, Idrott, Kommersialism, Skatter och ekonomi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s