Om människokärlek

Och störst av allt är människokärleken: På söndag är det Kyrkoval. Alla medlemmar av den Svenska Kyrkan har rätt att avgöra vem som ska styra kyrkan och vilken inriktning som kyrkans verksamhet ska ha. Det är alltså tre olika val som ska göras. Till den lokala församlingen, till Stiftet och till Kyrkomötet. Och det HAR faktiskt betydelse vem som styr kyrkan. Det avgör nämligen vilken inriktning kyrkan ska ha i framtiden. Ska ni ha en kyrka för alla? En modern kyrka som predikar allas lika värde. En kyrka som predikar att du ska älska din nästa som du själv vill bli älskad. Eller vill vi ha en kyrka för eliten, en kyrka som predikar hat mot andra? Det är viktigt att den som är medlem och som har rätt att rösta verkligen gör detta. Om inte för något annat skäl så för att förhindra att grupper som predikar hatet mot andra som inte är likasinnade får något inflytande. I Sverige satsar Sverigedemokraterna stort på kyrkovalet. Man räknar med att ett lågt valdeltagande ska ge de som vill predika ett budskap som inte innefattar att människokärleken är det största ett stort inflytande. Som inte tror på att alla människor är lika värda och att alla människor i grunden är goda. Det finns också lokala grupper som predikar ett hatets budskap. Ett hatbudskap som finns runt om i världen. I alla religioner. En som i sedvanlig ordning utmärker sig är Sverigedemokraternas Kent Ekeroth som nu polisanmälts för sin hatfyllda blogg. Och en metod som kanske inte är riktigt ärlig är den som en annan ledande Sverigedemokrat predikar, dvs att bara vara medlem när det ska röstas men i övrigt hålla sig bort från kyrkan. Om dom skäms? Nä!

Syrien: Efter hårda påtryckningar från Ryssland har nu Bashar al-Assad lovat att överlämna landets kemiska vapen. Troligtvis ett försök från Ryssland att undvika ett krig som skulle vara förödande även för Ryssland även om dom inte skulle bli direkt involverade. Och den stora frågan är hur seriöst vi ska se på detta. En vapeninsats skulle med största sannolikhet göra situationen ännu värre. Krig löser (nästan) aldrig problem. Och förhoppningsvis är påtryckningarna från Ryssland verkligen seriösa. Och att Bashar al-Assad verkligen är tvingad till löftet och att det inte bara är ett sätt att fördröja insatser. Och uppriktigt sagt tror jag inte heller att Barack Obama vill ha en militär insats utan han vill också helst undvika detta och ser löftet som en utväg.

Tobbes klavertramp: Moderata Utvisningsministern Tobias Billströms aktieaffärer då han köpte 30.000 billiga aktier i krisföretaget Northland Resources några dagar efter att Högeralliansregeringen informerats om vad som var på gång och några dagar innan samma regering beslutade att gå in och rädda företaget fortsätter att spöka. Och oberoende av om den gode Tobbe verkligen hade insiderinformation eller om han bara chansade så visar affären att mannen har en fantastisk förmåga att trampa i klaveret. Antingen har han gjort en juridiskt kriminell insideraffär eller också har han visat total brist på omdöme. Är det inte dags att skaffa ett annat jobb Tobbe?

Lämna en kommentar

Under Kyrkan, Ryssland, Sverigedemokraterna, Syrien, Tobias Billström, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s