Dagens insändare

Nä, det är inte er bloggare som skrivit dagens insändare. Undertecknare är istället förre arbetsmarknadsministern Börje Hörnlund. Minns ni honom? Han var Centerpartistisk minister i Carl Bildts moderatledda regering 1991-1994. Nu skriver han så här i Aftonbladet:

Se till historien – rösta rödgrönt

Reinfeldt talar föraktfullt om DDR-metoder när Löfven vill ordna arbetslivserfarenhet åt tusentals arbetslösa unga. Vi som är uppväxta under små förhållanden och dessutom har många unga utan jobb i vår bekantskapskrets, känner däremot glädje över förslaget. Reinfeldt bör komma ihåg att inte alla är födda med silversked i munnen.
Reinfeldt och hela Alliansen angriper också Socialdemokraterna för att inte sköta ekonomin vid en valseger. Har Reinfeldt förträngt vilken enorm ekonomisk sanering Göran Persson och Socialdemokraterna stod för 1995 och framåt? Det DÅ ansvarstagande Centerpartiet hjälpte till 1995-1997. Sedan vill jag påminna om att Vänsterpartiet därefter hjälpte till med saneringen.
Herr statsminister, politiken blir bättre med hederliga tag.

Undertecknat: Börje Hörnlund, arbetsmarknadsminister (C) under krisåren 1991-1994.

Kanske är de så att Fredrik Reinfeldt har haft fel uppväxt för att kunna sätta sig in i situationen för sjuka och arbetslösa. Det är därför han behandlar dom så föraktfullt. Uppväxt i fina Täby, pappa konsult för oljebolaget Shell och moderatpolitiker medan mamma var managementkonsult. MUF-medlem från 18-års ålder och har nu varit heltidspolitiker för Moderaterna i 25 år. Kanske är det så att lite kontakt med verkliga livet och sådana som inte fötts med silversked i munnen skulle göra susen?

Lämna en kommentar

Under Fredrik Reinfeldt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s