Den slutliga valvinnaren

» Skjut vargarna.

Paniken börjar sprida sig inom den Brunblå sörjans moderater och kristdemokrater. Man klagar på ALLT! Utvecklingen inom ALLA områden går käpprätt åt skogen! Man bjuder över inom ALLA områden! ALLT som är fel är regeringens fel!

Trots allt detta så vill det sig inte i opinionen. Man kommer snarast allt längre från den stora drömmen – Makten!

En av 400 farliga vargar

Men, nu har man tydligen kommit på den verkliga valvinnaren. Skjut fler vargar!

Jo, Moderaternas landsbygdspolitiske talesperson John Widegren och Kristdemokraternas jaktpolitisk talesperson Kjell-Arne Ottosson har gemensamt författat en debattartikel där man lovar att det största rovdjuret av alla (alltså människan) ska göra sig av med fler av en stor konkurrent om jägarnas jaktbyte, alltså vargen.

Om den Brunblå sörjan kommer till Makten sittande i Sverigedumokraternas knä så ska alltså fler skjutgalna jägare släppas ut i naturen. Allt för att utrota vargen.

Jag vill poängtera att jag är inte motståndare till jakt och jägare. Människan har i stort sett alltid jagat och är väl det största rovdjuret av alla. Jägare som jagar fyller en viktig funktion. Jag är motståndare till nöjesjakt och troféjakt. OCH, jag tycker att det finns plats för 400 vargar i hela vårt stora land. Finns det plats för kanske 300.000 älgar (varav nästan 100.000 skjuts årligen av jägare) så finns det plats för 400 vargar.

När jag är i skogen är jag mer rädd för lösspringande hundar och möjligen vildsvin än en varg. De båda förstnämnda har jag träffat på ett antal gånger. Men tyvärr aldrig det senare. Vargen är mer rädd för mig än jag är rädd för den.

Läs:
Löftet: Vargstammen ska mer än halveras. – Aftonbladet debatt

1 kommentar

Under Vargar

Ett svar till “Den slutliga valvinnaren

  1. Vargen var ju utrotad i Yellowstones nationalpark. När den återinfördes så frisknade naturen till på ett högst påtagligt sätt.

    Älgen orsakar stora betesskador på skogens träd och skogsägarna klagar. Vargen skulle kunna reducera älgstammen. Sen får väl fårägarna hägna in sina djur på ett mer vargsäkert sätt. Har man valt den näringen så får man ta de kostnader man anser att det kräver.

    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s