Såld moral

» Sålt sig till terrorister.

Ett antal golfstjärnor har sålt sig till terrorstaten Saudiarabien. En av dessa är svensken Henrik Stenson. Enligt uppgifter har han fått 50 miljoner dollar (omkring en halv miljard svenska kronor) bara för att skriva upp sig att spela för den Saudifinansierade golftouren LIV. Till detta kommer alla andra inkomster för spelande och vinstpengar.

Får man tillräckligt många miljoner är det uppenbart att man kan slänga moralen i papperskorgen. Jag hade detta uppe senast den 10 juni där jag undrade lite om Pro står för ”prostituerad” lika mycket som ”professionell”?

Golfbil med plats för privatchaufför, golfdiva och caddie.

Det är bara några dagar sedan som jag såg att man krävde att alla former av stöd för terrorism, inte bara medlemskap i organisationer, skulle göras straffbart. Min undran är därför vilken form av fängelsestraff som kan vara lämpligt för den som medvetet gör propaganda för en stat som sysslar med statsterrorism?

Mitt förtroende för de professionella golfdivorna var redan tidigare mycket lågt. Men frågan är om det är möjligt att sjunka djupare. Nu har alltså golfaren Henrik Stenson valt att sälja sig till den penningstinna Saudiarabien-finansierade LIV-touren. Att han förlorar sponsorer och sitt uppdrag som kapten för Europa i Ryder Cup struntar han nog i. Han har nog inte tid med sådana petitesser medan han räknar sedlarna i portföljen med 50 miljoner dollar (ungefär 551.000.000 kronor enligt dagens kurs). Det tar nog lite tid att bläddra igenom alla sedelbuntarna. Jag kan riktigt se hur girigheten ryker ur öronen på honom medan dreglet rinner nedför hakan.

Moral? Varför det? 50.000.000 dollar smakar bättre.

Nu är det snart dags för premiär på Donald Trumps bana i Bedminster i New Jersey. Donald Trump (som alltså för tillfället riskerar att åtalas för att ha försökt göra en statskupp efter presidentvalet, som han förlorade). Donald Trump har också uppmanat golfspelarna att gå över till terrortouren.

FY FAN!

Läs:
Så mycket får Henrik Stenson för att spela på kritiserade touren. – Aftonbladet
Golfvärlden reagerar på Stensons beslut: Respektlöst. – Aftonbladet
Stenson gör LIV-debut på Trumps miljonbana. – Expressen
Naod Habtemichael: Självklart hör idrott och politik ihop. – Dagens Nyheter

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade, Terrorism

Lämna en kommentar