Verkligheten kommer ikapp

» Det handlar om Trumpismen.

Verkligheten börjar allt mer att hinna ifatt USA:s förra president, Donald Trump. Hans uppträdande börjar, förhoppningsvis, straffa sig.

Under en lång tid har hans agerande i samband med stormningen av Capitolium granskats. Allt fler, även av hans närmaste medarbetare, har vittnat om hur han uppträtt och mer eller mindre provocerat fram stormningen. Det står allt mer klart att det i praktiken faktiskt handlade om ett försök till en form av statskupp. Visserligen ett ganska taffligt försök, men ett seriöst försök till att göra en statskupp. Ett försök som ju faktiskt kostade människoliv.

Donald Trump – mannen bakom en misslyckad statskupp

Den mannen har fortfarande ett mycket stort stöd i USA. Miljoner av amerikaner tror alltså blint på hans konspirationsteorier och rena lögner. Detta är alltså vad som brukar benämnas som världens största demokrati. Att en person som Donald Trump kunde väljas till president i detta ”föredöme” när det gäller demokratiskt styrelseskick är skrämmande. Ännu mer skrämmande är att han ju faktiskt fortfarande är en seriös kandidat till att bli presidentkandidat vid nästa val. Ingen kan väl garantera att han inte blir kandidat för Republikanerna och att han garanterat inte vinner ett presidentval.

Som sagt, miljoner amerikaner tror blint på hans konspirationer. Mängder med etablerade politiker i Republikanska partiet runt om i USA stödjer fortfarande hans kandidatur! Man kan få mardrömmar av mindre.

Senaste händelsen är att FBI gjort en razzia i hans ”palats” Mar-a-Lago i Florida. Enligt uppgifter sökte man bland annat efter hemliga handlingar som Donald Trump mot alla regler tagit med sig från Vita Huset när han tvingades lämna detta. En lång tid efter att han lämnat Vita Huset lämnade han plötsligt tillbaka kartongvis med handlingar och annat som han utan juridisk rättighet tagit med sig från Vita Huset. Men uppenbarligen saknar man fortfarande mängder av handlingar som man misstänker att Donald Trump felaktigt tagit med sig. Vittnesmålen om att han inte tagit hemlighetsmakeriet på så stort allvar har varit stora.

Men hans supportrar tror naturligtvis på Donald Trump när han t.ex. hävdade att: – ”Mitt vackra hem Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, är just nu under belägring, intaget, plundrat och ockuperat av en stort antal FBI-agenter”. Det hävdade han i ett uttalande.

Utredningen av vad som hände vid stormningen av kongressen den 6 januari fortsätter också. Det mest spännande är om det amerikanska justitieministeriet till slut vågar gå vidare och stämma Donald Trump för ”kuppförsök”.

Vad den mannen kan göra är en mardröm!

Lämna en kommentar

Under Donald Trump

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s