Det börjar närma sig EU-valet

» Vad är ett hatbrott?

För några dagar sedan framkom det att Kristdemokraternas huvudkandidat i EU-valet Alice Teodorescu Måwe (jo, hon är för tillfället kristdemokrat) framfört åsikten att antisemitism skulle förklaras som hatbrott i alla EU-länder. Jag såg aldrig någon förklaring till varför just hat och förföljelse av judar skulle förklaras som något speciellt svårt kriminellt hatbrott. Är inte motsvarande ”hatbrott” mot andra religioners utövare lika vidrigt? Jag vill inte förminska den vidriga antisemitism som finns idag. Dels från delar av den muslimska befolkningen som lägger skulden för staten Israels agerande mot palestinierna på alla judar. Dels för högerextremister som ärvt judehatet från nazismen. En nazism som ju inte bara hade ett judehat utan ett lika stort hat mot t.ex. zigenare/romer som utsattes för samma förintelse som judar. Vi har stora grupper som visar ett stort hat mot muslimer. Ett hat som finns inom stora grupper till höger, inte bara i den högerextrema miljön. Där kan man inte skilja mellan islam och islamister och lägger skulden för agerande från extrema islamister på alla muslimer. Är det inte lika illa och förkastligt Alice Teodorescu Måwe? Eller du vill bara inte reta dina vänner inom Sverigedemokraterna där ju hatet mot muslimer är väl spritt och etablerat? Jag såg för övrigt att det genomförts ett par koranbränningar i Stockholm på kort tid. Dels utanför Stockholms moské och dels i Skärholmen. Är det ”hatbrott” eller bara att utnyttja sin ”yttrandefrihet” Alice Teodorescu Måwe? Hur långt är du villig att gå för att locka till dig SD-väljare? Var går gränsen mellan ”hatbrott” och att utnyttja sin ”yttrandefrihet” när det gäller kritik mot Israels agerande? Jag såg för övrigt att ett uppmärksammat antisemitiskt dåd i Frankrike nyligen troligtvis snarast var en rysk s.k. ”påverkansoperation”. Falskt och hemligt agerande likt SD:s trollarmé?

Läs:
Alice Teodorescu Måwe (KD): Antisemitism borde bli hatbrott i EU. – Sveriges Radio
Elever uppmanas hålla sig borta från koranbränning. – Aftonbladet
Stockholmare om koranbränningen i Skärholmen. – Epoch Times
Påverkansoperation misstänks ligga bakom nytt antisemitiskt klotter i Paris. – Dagens Nyheter
Rasistskandal på känd turistö i Tyskland – Olaf Scholz rasar. – Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


» Vad är ekonomisk migration?

En annan som fiskar i de Sverigedemokratiska vattnen är tydligen moderaternas toppkandidat i EU-valet Tomas Tobé. Jag läser en debattartikel i Dagens Nyheter där Tomas Tobés krav är: – ”EU behöver en nollvision för ekonomisk migration.” Vad är ”ekonomisk migration”? Är det svenskarna som flyttar till svenskghettona i Spanien? Eller det handlar om migration över EU:s yttre gräns så det handlar om svenskarna som flyttar till Thailand?

Vad vore dagens Sverige utan alla invandrare som håller igång vårt samhälle. Jag är själv ättling från dessa hemska invandrare genom mina anor från valloner som kom till Sverige under 1600-talet. Men vi har ju nu blivit integrerade. Men vi hade stor betydelse för Sverige när vi kom.

Läs:
EU behöver en nollvision för ekonomisk migration. – Tomas Tobé (m) på DN Debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


» På tal om korkade debattartiklar.

I en debattartikel i Expressen argumenterar de båda Gustaf Drougge och David Häggström från tankesmedjan Synaps för att husläkare inte ska behöva betala statlig skatt. David Häggström är tydligen dessutom läkare… Det råder ju brist på läkare och det beror tydligen på att dom genom sina höga löner också får betala högre skatt än vanliga knegare. Och eftersom dom tydligen är så giriga så att en hög standard i livet räcker inte, dom vill ha mer. Dom ska inte behöva betala någon statlig skatt alls. Det skattebortfallet får väl betalas av sjuksköterskorna. Fast det råder ju brist på sjuksköterskor också, så dom kanske också ska undantas från att betala statlig skatt? Då får väl städarna och personalen i receptionen stå för skatteinbetalningarna!

Tillåt mig ruska på huvudet!

En annan debattartikel som fick mig att omväxlande skratta och ruska på huvudet kom från den moderata riksdagspolitikern Fredrik Kärrholm som under rubriken: – ”Brottsligheten beror på moralisk fattigdom” i Aftonbladet konstaterar att det helt enkelt handlar om dålig uppfostran att barn blir brottslingar. Lite bättre fostran från mamma och pappa så är alla problem lösta.

Tänk om det varit så enkelt.

Läs:
Undanta husläkare från statlig skatt. – Expressen debatt
Brottsligheten beror på moralisk fattigdom. – Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

5 kommentarer

Under EU-Valet

5 svar till “Det börjar närma sig EU-valet

  1. Ping: Det börjar närma sig EU-valet - Bloggfeed

  2. Tarmo Lindholm

    Den här EU skiten är bäst att man bojkottar helt.

    …Sveriges medlemsavgift till EU är i år beräknad till 41 miljarder kronor. Sedan Sverige gick med i EU har vi skickat ned hisnande 868 miljarder kronor till Bryssel. Tänk vad vi kunnat göra för välfärden i vårt land om dessa pengar stannat här hemma!

    de 21 svenska EU-parlamentarikerna (av 705) är bland de lydigaste i hela EU-flocken. De säger ja till 98 procent av de förslag som EU-kommissionen lade fram. Under den tid Storbritannien var medlem röstade deras representanter ja till 85 procent av förslagen. Frankrike och Portugal står för ett 100-procentigt ja-röstande.

    …EU-parlamentarikerna tjänar lite drygt 105.000 kronor i månaden, efter skatt. Under fem år (2019-2023), var Liberalernas Karin Karlsbro uppe i talarstolen 85 gånger, ett snitt på 17 gånger per år. Med det toppar hon den svenska talarlistan…

    …361.000 kronor kan man säga att den politiske vilden Peter Lundgren, före detta SD, fick varje gång han gick upp i EU-talarstolen. Lundgren talade 18 gånger på fem år och tjänade runt 6,5 miljoner kronor efter skatt. ”

    Källa: Europaportalen

    • Att låta bli att rösta på det minst dåliga alternativet är att öka chansen för att det sämsta alternativet får ökad representation.

      • Tarmo Lindholm

        Den ”klyschan” att man skall rösta hör man varje gång det är tex: riksdagsval för att komma åt ”soffliggarna”. Men när precis varje alternativ är värdelöst som i EU valet då är röstandet meningslöst. Det var ett stort misstag att gå med i EU öht.

      • Kära Tarmo. Vi lever i en demokrati, eller i varje fall i en ”demokrati” så vi har ju rätt i vår egen åsikt. Men om du tycker att Sverigedemokraterna eller Folklistan för att ta några exempel är lika illa som Miljöpartiet, Piratlistan eller Vänsterpartiet så är det ju upp till dig.

Lämna en kommentar