Chokladpuddingens dag

» Anonym eller inte.

Jag såg att riksdagen har debatterat användande av anonyma och falska konton på sociala medier. Dvs att man öppnar konton på sociala medier (som Facebook, X eller TikTok mm) med påhittade namn och där man inte är ärlig och berättar vem det är som står bakom. Ofta sprider man här förtal, rykten och satir om politiska motståndare. Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna har tidigare när det avslöjats att man sysslat med detta förnekat det helt. Man har alltså ljugit för svenska folket. När nu TV4 och Kalla Fakta lyckats att i hemlighet nästla sig in i SD:s hemliga ”propagandacentral” och samlat bevis för att SD sysslade med olika trollkonton så blev man till slut tvungna att erkänna faktum. Man tvingades till och med att be om ursäkt till sina Tidökollegor för att man spridit elakheter om kollegernas politiker. Det ingår ju i Tidöbibeln att man ska vara snälla vid varandra. En del sådana inlägg togs till slut även bort. Fast de inlägg som handlade om den politiska oppositionen eller folkgrupper som SD inte tycker om ligger kvar och det ansåg man inte att det fanns någon anledning att be om ursäkt för.

Hur som helst, så har man debatterat frågan i riksdagen. Det finns krav från olika håll som kräver att falska och anonyma konto ska förbjudas. Den som har något att sprida ska ha ärligheten namn våga stå för det! Sverigedemokraternas Mattias Bäckström Johansson gillade inte något sådant förbud. Det är ju en viktig del i SD:s propagandakrig mot politiska motståndare. Det ska påpekas till Mattias Bäckström Johanssons heder att han i riksdagen i alla fall inte försökte dölja sin identitet. Han framträdde helt öppet. Inte en tendens till att vilja använda t.ex. burka eller huvudsjal eller liknande för att dölja vem han var. DET vill man ju förbjuda!

Läs:
Debatt: Sju lokala partiföreträdare i upprop mot anonyma sociala medier-konton. – Västerbottens-Kuriren
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


» Apropå påtvingad digitalisering.

Jag ser att en utredning som Civilminister Erik Slottner (KD) tillsatt har kommit fram till ett förslag som innebär att myndigheter osv ska vara skyldiga att skicka ut sin information till digitala brevlådor till de som har en sådan. Tydligen är det så att Erik Slottner i sitt utredningsuppdrag gärna ville se att vi alla svenskar skulle vara skyldiga att skaffa en digital brevlåda. Är det KD-politik att tvinga in människor ännu mer i den digitala världen? Räcker det inte med att vi idag i stort sett tvingas till Bank-ID och mobila Bank-ID osv. Det är mycket man redan idag i samhället får stora problem med om man inte har en modern smart telefon i fickan med allsköns moderna appar ”för att förenkla livet”, men snarast göra det till ett helvete för den som inte behärskar den digitala världen eller mer eller mindre påtvingat lever utanför det digitala moderna samhället. Hur som helst klarar vi oss ett litet tag till. Erik Slottner och Kristdemokraterna får bärga sig några år till – får vi hoppas!

Läs:
Trots ministerns önskan – nej till obligatorisk digital brevlåda. – Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


» Maria Malmer Stenergard firar.

Vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M/SD) hade ju en rejäl motgång för en dryg vecka sedan när till slut Migrationsverket kom fram till att bevilja 9-åriga Lisa ett tillfälligt uppehållstillstånd istället för att utvisa henne till ett Albanien där hon aldrig varit, hon inte talar språket och inte har några släktingar som tar hand henne. Hon skulle istället troligtvis ha hamnat på någon form av barnhem. Men protesterna mot ett så klart brott mot Barnkonventionen (som är lag i Sverige) fungerade. Till slut har Lisa beviljats ett tillfälligt uppehållstillstånd och kan fortsätta att bo i det familjehem där hon är placerad och välkommen.

Men, nu ser jag att Maria Malmer Stenergard (M/SD) även har framgångar. Svårt dementa 85-åriga Zegjine Xibri ska utvisas till Albanien. På lördag kl 10.30 lyfter planet från Arlanda till Tirana med 85-åriga Zegjine Xibri ombord. Troligtvis drogad för att hon ska klara av flygresan. Men i Stockholm jublar troligtvis Maria Malmer Stenergard. Ännu en av dessa hemska utlänningar har återvänt hem så att vi vita, ariska svenskar kan fortsätta leva vårt bekymmersfria liv. Hon har inte här att göra!

Läs:
Gravt dementa Zegjine ska tvångsutvisas till Albanien. – Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 kommentar

Under Digital diktatur

Ett svar till “Chokladpuddingens dag

  1. Ping: Chokladpuddingens dag - Bloggfeed

Lämna en kommentar