Biologiska mångfaldens dag

» Förtidsröstningen börjar.

Den 9 juni är det valdag för valet till EU-Parlamentet. Men från och med idag är det möjligt att förtidsrösta på många håll. Var det sker är på olika platser som bestäms av respektive kommun. Om du inte tänkt att gå och rösta på valdagen så passa på att förtidsrösta en dag där det passar dig.

I Dagens Nyheter hittade jag en väljarundersökning inför EU-valet. Siffrorna skiljer sig lite jämfört med riksdagsvalet. Bland annat kan vi notera att förtroendet för Miljöpartiet är klart större. Jämfört med förra EU-valet 2019 så är Socialdemokraterna den stora vinnaren medan Centerpartiet och Kristdemokraterna är de stora förlorarna. Så här ser siffrorna ut enligt Ipsos undersökning i Dagens Nyheter:

Socialdemokraterna  29,6% (+6,1)
Moderaterna  19,1% (+2,3)
Sverigedemokraterna  17,8% (+2,5)
Miljöpartiet  10,8% (-0,7)
Vänsterpartiet  7,6% (+0,8)
Liberalerna  4,7% (+0,6)
Kristdemokraterna  3,9% (-4,7)
Centerpartiet  3,6% (-7,2)

Det vi kan notera är att Centern och Kristdemokraterna på allvar riskerar att åka ut. Vi kan också notera att Moderaterna i det här valet är klart större än Sverigedemokraterna. Men båda får större stöd än i förra valet till EU-Parlamentet. Men, den stora vinnaren är Socialdemokraterna som ökar mer än M och SD tillsammans. Även Vänsterpartiet och Liberalerna ökar och det är väl inte ens omöjligt att V kan hoppas på två platser.

Läs:
Valrysaren: C och KD riskerar att åka ur parlamentet. – Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


» Senaste nytt från Folklistan.

Saras och Jans projekt Folklistan fortsätter att karakteriseras som en uppsamling gödsel. Det handlar om kandidater som ”blivit över” i sina gamla partiers nomineringar och det handlar om diverse olika pajasar som berättar att dom nu representerar Folklistan. Man har ju bestämt sig för att ha, som det heter, en öppen lista. Det innebär att precis vem som helst kan anmäla sig som kandidat och samla röster på sitt namn. Detta får ju till effekt att vi ju inte har en aning om vilken politik partiet ska föra. Det kan ju bli vad som helst. Andra partier har ju trots allt någon form av grundideologi även om vi kan tycka att det är korkat eller ogenomtänkt.

Senast att ansluta sig till Folklistan är den danska koranbrännaren Rasmus Paludan. Men där blev det tydligen trots allt för mycket för Sara Skyttedal. – ”Komplett jubelidiot” blev hennes omdöme om Rasmus Paludan. Men hon har ju själv bäddat för den här utvecklingen. Jag kan bara medge att jag faktiskt instämmer i Sara Skyttedals värdeomdöme

Gå och rösta i EU-valet! Men välj ett seriöst parti!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


» Israel och Palestina.

Att de som styr i dagens Israel inte står bakom FN:s resolution om att det ska finnas två stater bredvid varandra, Israel och Palestina, står allt mer klart. Dagens Israel styrs av en grupp ortodoxa extremnationalister som förespråkar ett Storisrael. Ett Storisrael där Israels judar ska styra över inte bara dagens Israel utan även hela Jerusalem, Västbanken, Gaza och Golanhöjderna. Vad som ska hända med de araber och palestinier som bor där struntar man i. Dom får väl söka sig till något annat land eller leva som en andra klassens medborgare i en form av apartheidsystem.

De här tankarna har i stort sett inget stöd i resten av världen. Men, världens ledare är livrädda för att beskyllas för att vara antisemiter så man håller inne med sin kritik mot staten Israels agerande. Detta medan man från styret i staten Israel använder epitetet antisemitism som bortförklaring varje gång kritik framförs.

Verkligheten är dock att en majoritet av världens länder redan har erkänt staten Palestina. Sverige gjorde detta för ett antal år sedan. Nu senast har Norge, Irland och Spanien deklarerat att man nu ska erkänna staten Palestina. Naturligtvis ska detta ses mot bakgrund av att de flesta någorlunda vettiga ledare inser att det måste komma till stånd seriösa förhandlingar mellan Palestina och Israel om en lösning. En lösning som måste innebära att Israel drar sig tillbaka från Östra Jerusalem, Västbanken och Gaza. Att alla bosättningar (som alla är illegala enligt internationella lagar) dras tillbaka. Men, Israel vägrar! Nu har man i protest kallat hem sina ambassadörer i de nya länder som ska erkänna Palestina.

Läs:
Flera länder erkänner Palestina som stat. – Dagens Nyheter
Norge erkänner Palestina – Israel tar hem diplomater. – Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


» Sverigedemokraternas moraliska förfall.

Naturligtvis kan vi inte undvika några rader om skandalen med de falska och hemliga trollkonton på sociala medier som Sverigedemokraterna avslöjats med att driva. Med syfte att sprida hat, lögner och förfölja politiska motståndare och andra grupper som man från Sverigedemokraterna hatar (som invandrare, homosexuella, miljökämpar osv).

Efter att under flera år förnekat att det överhuvudtaget skulle finnas några sådana konton så har man nu i varje fall tvingats erkänna att dom existerar. Men reaktionen från Sverigedemokraterna påminner starkt om idolen Donald Trumps reaktion på kritik mot honom. Det är alla andra som är dumma mot Donald Trump / Sverigedemokraterna.

Nu blev man trots allt lite upprörda inom Tidökompisarna sedan det visat sig att dessa falska trollkonton även spridit elakheter mot Tidökollegor. Detta i brott mot Tidöavtalet som stipulerar att man ska vara snälla mot varandra. Men upprördheten hos de tre regeringspartierna (Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna) verkar främst handla om just det. Att SD brutit mot Tidöavtalet. När nu SD pudlat och bett om ursäkt för några övertramp så är allt bra igen. Två unga spolingar som jobbat på Trollarméavdelningen på SD:s partikansli har nu genomgått en tvåtimmars kurs i Tidöavtalet och kan nu återgå till att via falska och hemliga trollkonton sprida skit och lögner om alla andra. Bara det inte är representanter för Tidökollegerna.

Hur som helst har i varje fall Ulf Kristersson deklarerat att han kommer att följa Tidö-överenskommelsen om att inte kritisera kollegorna inom Tidöavtalet. Någon ytterligare kritik mot Sverigedemokraternas trollarmé bli det alltså inte. Det är inte Moderaternas problem om SD sprider hat och lögner via falska och hemliga konton på sociala medier – så länge alltså inte M (och KD och L) drabbas.

Läs:
Ulf Kristersson om SD:s anonyma konton: «Kan inte rikta krav mot andra partier». – Dagens Nyheter
Statsministern: Lös era problem med SD själva. – Helsingborgs Dagblad
Kristerssons svar: S och SD «besatta av varandra». – Expressen
Kristersson till Andersson: Ni får lösa era problem med SD själva. – Sveriges Radio
EU-valet lockar fram trollen. – Epoch Times
Experter om SD:s humor-försvar: Vanlig bland högerradikala. – Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 kommentar

Under EU-Valet

Ett svar till “Biologiska mångfaldens dag

  1. Ping: Biologiska mångfaldens dag - Bloggfeed

Lämna en kommentar