Årets hittills varmaste dag

» Det misslyckade friskoleexperimentet.

En av de friskolekoncerner som varit inblandade i flest skandaler är väl Thoréngruppen. Flera skolor i gruppen har helt enkelt stängts ner. Och hela gruppen var nog på väg att få diverse olika föreläggande. Nu försöker man tydligen smita undan. Nu har ägaren Raja Thorén sålt hela bolaget till nya ägare. Hela bolagets styrelse har bytts ut.

Tydligen var det stora ekonomiska problem också.

Samtidigt läser vi att friskoleexperimentets stora supportrar i Friskolornas riksförbund nu efter nio år får skaffa sig en ny vd. Ulla Hamilton har meddelat att hon lämnar. Jag ser att Ulla Hamilton inte är nöjd med skolminister Lotta Edholm. Man hade nog förväntat sig en direktväg från friskolebranschen in i regeringen via Lotta Edholm som ju kommer från just friskolevärlden. Men uppenbarligen har Lotta Edholm när hon nu tvingats ta ansvar insett att det inte fungerar så bra som t.ex. Friskolornas riksförbund hävdar. Ulla Hamilton säger om Lotta Edholm: – ”Skolministern ylar med vargarna.” Det är nästan så att Lotta Edholm stiger i graderna hos mig!

Jag ser för övrigt att de nya ägarna till Thoréngruppens skolor är ett par riskkapitalister som inte vet en dugg om skolverksamhet. Det bådar ju gott… Eller?

Läs:
Efter bristerna på Thorengruppens skolor – Raja Thorén har sålt bolaget. – SVT
Riskkapitalister tar över Thorengruppen: «Vi gör om och gör rätt». – Dagens ETC
Hamilton lämnar Friskolornas riksförbund – «Skolministern ylar med vargarna». – Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

» Palestina.

Reaktionerna från Israelvänner i bland annat Sverige på ICC:s beslut om att utfärda en arresteringsorder mot Benjamin Netanyahu och ytterligare en israelisk ledare samt 3 olika Hamasledare har blivit upprörda. I korthet går ilskan ut på att eftersom Hamas är så onda så kan man inte anse att Israel begått några hemskheter. De israeliska bombningarna och mördandet i Gaza och blockaden mot att föra in tillräckligt med förnödenheter är bara proportionerliga åtgärder för att kollektivt bestraffa palestinierna. Mer än 35.000 döda (kanske snart 40.000…) är bara en nödvändig åtgärd för att bekämpa en terrorgrupp.

Från Israel rapporteras att Israels polisminister Itamar Gen-Gvir i ett tal som han höll i ockuperade och annekterade delar av Jerusalem har deklarerat: – ”Aldrig kommer vi att acceptera en palestinsk stat!” Det är alltså med ett styre med den inställningen som världen anser att palestinierna ska förhandla.

Ben-Gvirs regeringskollega finansminister Bezalel Smotrich har krävt att för varje ny nation som erkänner Palestina som stat så ska Israel bygga en ny bosättning med 10.000 innevånare på ockuperad palestinsk mark. Det är alltså denna regering som ”vi” anser att palestinierna ska förhandla med istället för att göra väpnat motstånd mot en ockupationsmakt!

Fakta är att Israel i brott mot FN:s resolutioner har ockuperat östra Jerusalem, Västbanken, Golanhöjderna och nu även Gaza. Fakta är att Israel i brott mot internationella lagar flyttat in sin egen befolkning på ockuperad mark samtidigt som man alltså fördriver de palestinier som redan bor där.

Fakta är att Israel nu genomför en kraftig militär invasion av Gaza som dödat mer än 35.000 människor. De flesta av dessa oskyldiga civila. 10.000 barn har gjorts föräldralösa. Man har skapat en enorm hungerkatastrof genom att stoppa transporter av förnödenheter.

Att kritisera staten Israel för denna politik är INTE antisemitism. Det ÄR att visa moral.

Alice Teodorescu Måwe (fd M nu KD) kräver att antisemitism ska förklaras som hatbrott i EU. Gäller det även motsvarande för muslimhat?

Det går inte att likställa Israel och Hamas. – Tove Lifvendahl i Svenska Dagbladet
Sluta kleta Ryssland på Israel. – KD på Altinget debatt
Gigantiska barriärer mot tvåstatslösning. – Magnus Ranstorp i Svenska Dagbladet
Alice Teodorescu Måwe (KD): Antisemitism borde bli hatbrott i EU. – Sveriges Radio
Ministrar kräver ockupation av Gaza. – Dagens Nyheter
Israels ilska efter erkännanden av Palestina tecken på växande maktlöshet. – Nathan Shachar i Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 kommentar

Under Friskolor

Ett svar till “Årets hittills varmaste dag

  1. Ping: Årets hittills varmaste dag - Bloggfeed

Lämna en kommentar