Moderata Samlingspartiet

Om jakten på de arbetslösa: Som väntat får nu Högerregeringens senaste piska i jakten på den som blivit arbetslös kritik från alla håll. Alla arbetslösa ska ju numera gå in på nätet och varje månad redovisa alla jobb man sökt och andra åtgärder man gjort för att skaffa jobb. Och om man inte sökt tillräckligt många jobb riskerar man bestraffning i form av avstängning från A-kassan. Effekten blir naturligtvis att arbetslösa känner sig tvingade att söka en massa jobb som dom inte är kvalificerade för. Allt för att se till att dom ser ut att vara tillräckligt aktiva. Effekten av detta är att arbetsgivare som annonserar ut jobb överöses av jobbansökningar som egentligen inte är seriösa utan bara görs för att uppfylla ett siffermål. Nu protesterar därför arbetsgivarna! Dom vill inte ha en massa meningslösa ansökningar. Och risken är nu stor att många lediga jobb aldrig utannonseras utan bara fördelas till bekanta och bekantas bekanta. Men så går det när högerpolitiker som utgår ifrån att arbetslösa i själva verket bara är lata ska stifta lagar för att jaga dom arbetslösa. Det är dags att placera även denna reform på listan över Högeralliansens arbetsmarknadspolitiska fiaskon. En lista som börjar bli lång.

Fredrik Reinfeldt tittar på TVFredrik Reinfeldts klavertramp: Och så ser jag att Fredrik Reinfeldt sällat sig till listan över Moderata statsråd som inte vill betala TV-licens. Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius (om ni minns dom) blev inte långvariga. Dom fick nästan avgå snabbare än dom blev tillsatta. Men den tredje, Tobias Billström, hade mer teflon och fick sitta kvar för att kunna trampa i fler klaver. Eller också fick han sitta kvar eftersom han var karl och utrustad med snopp vilken dom båda andra ju inte var. Hur som helst visar det sig nu att Fredrik Reinfeldt inte heller har någon TV / dator i sin tjänstebostad i Sagerska huset. Fast den officiella bortförklaringen är att det inte behövs någon TV-licens i bostaden eftersom man betalar licens för arbetsplatsen. Undrar om det gäller alla arbetstagare som har en arbetsplats där man redan betalar TV-licens? Betala för dig Fredrik? Sveriges Radio och Expressen och SVT och Resumé

Om Stockholmsfixeringen i media: TV4 har dragit den givna slutsatsen av medias Stockholmsfixering. Eftersom TV4:s riksnyheter bevakar Stockholm så bra så behöver det inte finnas någon lokalredaktion i Stockholm. Alltså lägger TV4 ner sin Stockholmsredaktion och Stockholmarna ska istället få se program från resten av landet. Dvs ungefär som vi ute i landet. Vi får se Stockholmsnyheter och lokala nyheter. Intressant är hur kollegorna på Expressen behandlar nyheten. TV4 och Expressen och Dagens Nyheter ingår ju alla i Bonniers maktcentrum. Det kallas i Expressen för – ”TV4 gör storsatsning på nyheterna”. Humor! Läs här och här.

En skandaldom: Hammarby har dömts till att betala 210.000 kronor i böter och att spela de två sista hemmamatcherna utan publik efter skandalen på Tele 2 Arena mot Gais där Hammarbysupportrar bland annat bröt sig in på en stängd del av arenan ovanför Gais supportrar och slängde ner bland annat delar av inredningen på Gais-supportrarna. Domen är helt korrekt, men det är skandalöst att Hammarby fått behålla segern. Naturligtvis är det så att om lagets supportrar uppför sig på det viset och man samtidigt inte har kunnat garantera säkerheten för motståndarna så ska man inte kunna vinna matchen. Aftonbladet och Aftonbladet och Aftonbladet.

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Arbetslöshet, Arbetsmarknad, Idrott, Media, Moderaterna, Stockholm, Tobias Billström, TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s